Schaaktornooi 2021 – 2022 & Romeinse soldaat

Schaaktornooi 2021 – 2022 & Romeinse soldaat

Tijdens het tweede trimester haspelden de leerlingen van het eerste en het tweede jaar hun jaarlijkse schaaktornooi af. 16 leerlingen namen het elke maandag- en donderdagmiddag tegen elkaar op in een sportieve strijd. Van tevoren was het onmogelijk te voorspellen wie de eindwinnaar zou worden. Soms hadden de schakers niet genoeg tijd om hun match af te werken tijdens de middagpauze of ontbrak er iemand wegens ziekte of een inhaaltest. Die partijen konden worden ingehaald op dinsdag- of vrijdagmiddag. De begeleidende leerkracht, meneer Quirijnen, leidde alles in goede banen. Die heeft gemerkt dat de deelnemers dit jaar een erg hoog niveau haalden en dat ze tijdens de laatste weken enorme vorderingen hebben gemaakt.

Op dinsdag 29 maart vond de prijsuitreiking plaats. Door ziekte konden een aantal onder hen jammer genoeg hun prijs niet ophalen. Dat kunnen ze later nog wel. Deze drie eindigden op een dichte ereplaats:

  1. Tibe Van Bouwel
  2. Mathieu Das
  3. Aaron Eykens

Op het einde van het schooljaar staan de leden van de schaakclub voor nog één uitdaging: het schaakexamen. De geslaagden ontvangen nadien een fraai diploma.

Vrijdag 1 april kwam, en het was geen grap, een Romeinse soldaat langs. Hoe deed men dat vroeger, dat vechten? En welke kledij en bescherming droeg een Romeinse soldaat? De leerlingen van het 2de jaar hebben allemaal ontdekt.

Kurt Vermeiren

Reacties zijn gesloten.