Tabloo & Wiskunde B-dag

Tabloo & Wiskunde B-dag

Tabloo

Maandag 15 november brachten onze leerlingen van het 5de jaar een bezoek aan Tabloo, een bezoekers- en ontmoetingscentrum over radioactiviteit en radioactief afval.

Wiskunde B-dag

Ook dit jaar organiseerden we op vrijdag 19 november weer een Wiskunde B-dag. De dag waarbij leerlingen van het vijfde en zesde jaar wetenschappen én de leerlingen van de plusklas uit het vierde jaar in teams een hele dag aan een grote wiskundige opdracht werken, met als eindproduct een werkstuk.

Bij deze activiteiten staan vaardigheden als probleem oplossen, modelleren, representeren, redeneren, argumenteren en samenwerken centraal. Een goede onderlinge taakverdeling binnen de teams en een effectieve strategie zijn van groot belang. De opdrachten zijn zo opgesteld dat ze creativiteit en een onderzoekende houding bij de leerlingen stimuleren, en zijn dan ook goed in te zetten als praktische opdracht of wiskundige denkactiviteit.

Kurt Vermeiren

Reacties zijn gesloten.