Taalslag

Taalslag

Op vrijdagavond 8 oktober gingen duizenden deelnemers aan de taalslag. 70 bibliotheken transformeerden voor één avond in klaslokalen waar enthousiaste dictee fans hun tanden zetten in onze taal.

De Schrijfwijzen was een ware taaltriatlon in drie rondes: een dictee in de traditionele vorm, een keuzeronde met multiple choice, waarbij de spelers letters konden verzamelen om Scrabblegewijs een lang woord in elkaar te puzzelen, en ten slotte een zenuwslopende spellingbee. De 200 beste van het dictee namen het tegen elkaar op tijdens de grote finale van De Schrijfwijzen op zaterdag 23 oktober in de Koninklijke Bibliotheek van België.

Tweehonderd dicteetijgers goochelden met woorden als rendez-voustje en renaissanceschoonheid en streden om een plaatsje in de galerij der Schrijfwijzen. Met veel fierheid mogen wij vertellen dat ons wiskundig brein, meneer van Eijmeren, het schopte tot in de finale. Hij maakte slechts 8 fouten!

Kurt Vermeiren

Reacties zijn gesloten.