Maestro

Maestro

Op donderdag 29 oktober kregen we bezoek van Maestro, een Australische herdershond van ondertussen 6 maanden oud. Maestro volgt een opleiding om als therapiehond bij jongeren met gedrags- of leerstoornissen te komen helpen. Het was een zeer aangename kennismaking!

Studies hebben aangetoond dat de aanwezigheid van een sociaal “knuffeldier”, dat leeft en reacties geeft zonder te (voor)oordelen, een communicatie op gang kan brengen en een motivatie kan bieden aan deze doelgroep om hun best te doen. Maestro zal, op “tactische” momenten in het schooljaar, af en toe meekomen naar de school om ervaring op te doen. Het is zijn eerste levensjaar moet hij voldoende prikkels krijgen, zodat hij op volwassen leeftijd gewoon is aan de doelgroep en de context. Aan prikkels was er geen gebrek vandaag.
We kijken uit naar zijn volgende bezoek.

Kurt Vermeiren

Reacties zijn gesloten.