Ducktape / Wie eerst wakker wordt, wint

Ducktape / Wie eerst wakker wordt, wint

Zeven jongeren hebben genoeg van ’t stad en klauteren in een droogdok. Niad (5 WeWi) speelde mee in dit heerlijk rebelse theater over jong zijn en anders doen, over grenzen verleggen en overschrijden en over je uitleven in een diepe put. Ducktape / Wie eerst wakker wordt, wint, werd volledig vormgegeven en gespeeld door Niad en zijn collega’s van theaterwerkplaats NEST.

De locatie is buitengewoon. Het vijfde droogdok van Stormkop werd ingericht als een omgekeerd theater waarvan elk blok en elke steen werden gebruikt. De muziek, geluidseffecten en belichting zorgden voor een totaalbeleving die verder werd opgevrolijkt door een zwoele nazomerse zonsondergang, een overvliegende reiger en twee verbaasde vleermuizen.

Ducktape is geen gewoon toneel. Het is een dans, een driedimensionale choreografie vol dynamiek en prachtige tableaux vivants met betonblokken en jonge lijven. Charlotte Gillain, oudleerling van onze school en student aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, stak de choreografie mee in elkaar.

De voorstelling is het afstudeerproject van de lichting 2018/2020 van theaterwerkplaats NEST en stond oorspronkelijk gepland voor het voorjaar. De lockdown deed de voorstelling verhuizen van het voorjaar naar het najaar en van het dak de Singel naar de droogdokken van de haven. Het stuk toont de energie, de weerbaarheid, de wendbaarheid van deze jongeren. De spelers hebben lef. Ze durven grenzen in vraag stellen en verleggen. En ze geven hoop. Ze tonen wat vandaag nog wel kan. En soms zelfs ietsje meer.

Ducktape / Wie eerst wakker wordt, wint loopt nog tot 19 september in de droogdokken van Stormkop. Helaas zijn alle voorstellingen uitverkocht.

Theaterwerkplaats Nest bereidt jonge creatievelingen voor op een eventuele carrière in de kunstwereld. Drie jaar lang werken jongeren met een heel diverse achtergrond samen onder leiding van professionals.

https://www.theaterwerkplaatsnest.be/
https://www.facebook.com/Nest-Theaterwerkplaats-1436734363310859

Stormkop is een artistieke vrijhaven voor jong en creatief talent, gelegen aan de rand van het eilandje.

https://www.stormkop.be/hallo
https://www.facebook.com/stormkop

(Joris Van Elsen)

Kurt Vermeiren

Reacties zijn gesloten.