WiskundeBdag – bezoek UA – bezoek Aachen

WiskundeBdag – bezoek UA – bezoek Aachen

Vrijdag 22 november was een actieve dag voor onze leerlingen van de derde graad.

Voor onze wiskundigen en wetenschappers was de wiskundeBdag. Leerlingen werkten in teams van drie of vier een hele dag aan een open wiskundige onderzoeksopdracht. Vaardigheden als probleemoplossend denken, wiskundig modelleren, logisch redeneren en argumenteren stonden centraal. Tegen het einde van de dag verwerkten de teams hun oplossingen tot een samenhangende tekst.

Onze talenknobbels trokken naar de Universiteit van Antwerpen waar ze drie taallessen op maat hebben gevolgd. Ze gingen van start met een Engelse les, daarna een Chinese les. Na de middagpauze volgde er een kort infomoment over wat het studeren van talen in het hoger onderwijs inhoudt om daarna af te sluiten met een Spaanse les.

De leerlingen van 6 Economie – Moderne Talen brachten samen met leerlingen van het atheneum van Ekeren een bezoekje aan Aachen. Ze bezochten de omgeving van “das Rathaus” met een Duitstalige gids en ook de oude stad.
Meer foto’s via deze link.