Laatste nieuws

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Bezoek Saeftinghe

Alle leerlingen uit het 1ste jaar brachten op vrijdag 15 november een bezoek aan het verdronken land van Saeftinghe. Het was er best koud maar dat werd al snel vergeten wanneer alle leerlingen genoten van het uitzicht en probeerden om door/over de greppels te wandelen zonder zichzelf vuil te maken. Dat laatste is niet bij iedereen gelukt zoals je kan zien.

Meer foto’s kan je bekijken via het fotoalbum door te klikken op deze link.

Mediawijsheid

Digitale gadgets zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We vinden het als school belangrijk om hier efficiënt mee te werken. Daarom organiseren we vanaf dit jaar lessen ICT voor alle eerstejaars.

Maar we vinden het minstens even belangrijk dat we leren om hier op een gezonde manier mee om te gaan. Wanneer is het wel en minder gepast om de smartphone boven te halen? Hoe vind je de balans tussen ‘bereikbaar zijn’ en ‘voldoende rust nemen’? Kunnen wij als smartphonegeneratie echt verschillende dingen tegelijk?

Op 7 oktober nodigden wij spreker Filip Bourgeois uit om hier samen met onze leerlingen van de eerste graad rond te werken. Onze leerlingen gingen met een aantal concrete tips naar huis. Misschien kan onderstaande videolink ook voor ouders interessant zijn.

Veiligheidsdag

Op 25 september organiseerden de leerkrachten een ‘Veiligheidsdag’. Voor elk jaar was er een apart aanbod. Er werd een opfriscursus EHBO gevolgd, maar ook oa. zelfverdediging, anticonceptie, verkeersveiligheid en rughygiëne werden besproken.