Laatste nieuws

Sea summo mazim ex, ea errem eleifend definitionem vim. Ut nec hinc dolor possim mei ludus efficiendi ei sea summo mazim ex.

Terug naar school met de richtlijnen rond corona

Meer dan een maand geleden werden de lessen opgeschort en ondertussen hebben we een lange periode van preteaching via afstandsonderwijs achter de rug. We zijn trots op de manier waarop onze leerlingen dit in deze uitzonderlijk moeilijke omstandigheden hebben aangepakt!

Maandag 18 en dinsdag 19 mei mei mochten we de leerlingen van het zesde jaar opnieuw verwelkomen. Weliswaar op een wat vreemde manier, met mondmaskers en aandacht voor social distancing, maar we waren blij om hen opnieuw door de schoolpoort te zien binnenwandelen. De eerste lesdagen verliepen vlot en positief. De veiligheidsmaatregelen werden door iedereen gerespecteerd!

Hopelijk kunnen we binnenkort ook andere leerlingen opnieuw ontvangen op school. Dit hangt uiteraard af van de beslissingen van de Veiligheidsraad. Wij bereiden in elk geval het nodige al voor. In het filmpje hieronder tonen we alvast hoe wij de veiligheid op onze school aanpakken.

Speedpaint

Eline Van den Steen uit 1A5 combineerde even de vakken P.O. en ICT door een filmpje te maken van haar tekenkunsten in Paint. Het bewijs, samengevat in 1 minuut, dat je in Paint toch echt wel een mooie tekening kan maken.

Koolmeesjes zijn uitgevlogen

Begin april hebben we gemerkt dat er leven te bespeuren was in ons nestkastje. Mama een papa koolmees lieten iedereen die dat wilde meekijken via de camera van XperiBIRD.

Op 4 mei was het gezin plots uitgebreid tot 9 leden en op 17 mei begon het nestkastje al wat aan de kleine kant te worden.

Sinds 20 mei hebben de jongen het ouderlijk huis verlaten en zijn ze volop de wereld aan het verkennen.