Demolessen bij basisschool Irishof

In niet Coronatijden komen leerlingen van verschillende basisscholen uit de buurt op bezoek om enkele demolessen te volgen. Op die manier krijgen toekomstige leerlingen een beeld van hoe onze school werkt, er uit ziet en hoe onze leerkrachten een les geven. Dit jaar werden de rollen omgedraaid en kwamen enkele leerkrachten op bezoek bij verschillende basisscholen uit de buurt. De foto's uit dit album zijn afkomstig van het bezoek aan basisschool Irishof in Kapellen.
1027

Warme dag in februari 24/02/2021

Tijdens een warme februaridag wordt ons terrein voor verschillende lessen gebruikt. Een opvouwbaar zonnestelsel maken bij wetenschappen+. Een wiskunde les buiten op de picknicktafels. Animé mangafiguren uitvergroten door middel van een raster tijdens de les artistieke vorming. Een les lichamelijke opvoeding die, door de huidige coronamaatregelen, altijd doorgaat in open lucht.
1011

Veiligheidsdag 23/09/2020

Foto's van de veiligheidsdag in het eerste en tweede jaar.
939

AK by evening 17/09/2020

AK by night werd door Corona dit jaar omgedoopt tot AK by evening. Kamperen op onze school zat er dus niet in. Onze eerste jaars hebben wel volop genoten van een warme zomerse avond, het swingpaleis, het bosspel, hun fruit en de frietjes.
917

Proclamatie 2020

Onze 6de jaars (schooljaar 2019-2020) hebben hun schoolcarrière helaas in bijzondere omstandigheden moeten afronden door de corona maatregelen. Vele activiteiten waar ze zo naar uit keken, werden afgelast. Gelukkig was er op 1 juli nog wel een feestelijke afsluiter in de vorm van hun proclamatie en ontvingen ze hun diploma waar ze zo hard voor gewerkt hebben. Deze video werd toen ook getoond met daarin de mooiste herinneringen aan hun middelbaar.
826

Fotografie opdracht MuVo en PO

Tijdens de lockdown periode kregen de leerlingen van het 2de jaar de opdracht om schaduwen, symmetriefoto's en ook sfeerfoto's van hun werkplek in quarantaine te maken. In dit fotoalbum een kleine selectie van al die foto's.
657

Bezoek Gallo-Romeins Museum van Tongeren (2/03/2020)

Het tweede jaar bezocht Tongeren en ook het Gallo-Romeins Museum van Tongeren.
625

Bezoek schrijver Luc Descamps + poëzie op school 7/02/2020

Vrijdag 7 februari kwam schrijver Luc Descamps langs om de goesting bij leerlingen om te lezen wat aan te wakkeren. Leerlingen van het eerste jaar plaatsten op elk klasraam een persoonlijk gedicht, gericht aan de leerkracht die in dat klaslokaal lesgeeft. Natuurlijk mochten ook de ramen van het secretariaat, de directie en de leraarskamer niet ontbreken.
546

Bezoek historisch centrum Brugge

Op 21 en 23 januari bezochten onze 3de jaars Brugge in het kader van de lessen geschiedenis.
493

Radio en pannenkoeken 29/11/2019 & 2/12/2019

Tijdens de les informatica moesten de leerlingen van het 5de audio leren monteren met het programma Audacity. Enkelen onder hen zijn er zelfs in geslaagd een eigen mix van verschillende platen aan elkaar te 'mixen'. De 6de jaars kregen dan weer de opdracht om heel lokale radio te maken, enkel te beluisteren in het lokaal informatica. Op maandag 2 december zorgde de leerlingenraad voor extra warmte tijdens koude speeltijden met warme pannenkoeken en nog warmere chocolademelk.
450

Wiskunde B-dag + Talendag UA Antwerpen + Bezoek Aachen 22/11/2019

Vrijdag 22 november was een actieve dag voor onze leerlingen van de derde graad. Voor onze wiskundigen en wetenschappers was de wiskundeBdag. Onze talenknobbels bezochten de UA voor een lesje Engels, Chinees en Spaans. De leerlingen van 6 Economie - Moderne Talen brachten samen met leerlingen van het atheneum van Ekeren een bezoekje aan Aachen.
445

Saeftinghe 15/11/2019

Alle leerlingen uit het 1ste jaar brachten een bezoek aan het verdronken land van Saeftinghe. Het was er best koud maar dat werd al snel vergeten wanneer alle leerlingen genoten van het uitzicht en probeerden om door/over de greppels te wandelen zonder zichzelf vuil te maken. Dat laatste is niet bij iedereen gelukt zoals je kan zien.
426

Proclamatie 26/06/2019

Ook dit jaar zwaaiden wij weer met heel veel trots een lichting zesdejaars uit. We wensen hen in de toekomst alle geluk en veel succes bij alles wat ze doen.
292

Demodag: naar het derde middelbaar 24/04/2019

Onze leerlingen leerden op 24 april een aantal studierichtingen kennen. Ze kregen demolessen van vakken die ze op onze school kunnen volgen (humane wetenschappen, wetenschappen, talen, economie), maar gingen ook op bezoek bij GOTAK om een aantal meer technische studierichtingen te leren kennen.
275

Openlesavond 22/03/2019

Op 22 maart openden we onze deuren. De leerlingen kregen gewoon les terwijl bezoekers rondgeleid werden over het schoolterrein.
255

Luc Descamps op bezoek 8/02/2019

Luc Descamps, schrijver van o.a. de boekenreeks 'De donkere getallen', kwam op bezoek in het tweede jaar.
229

Mundio - eerste graad 7/02/2019

Op 7/2 namen onze leerlingen deel aan het Mundioproject. Ze maakten kennis met het Zuiden in al haar aspecten: van eetcultuur tot oorlogen, van rijkdom tot armoede.
204