Admin
bron van talent
| In de kijker 2012-2017 | Schooljaar 2016-2017 | In de kijker 2011-2012 | Talent@AK 2011-2012 | Talent@AK 2010-2011 | In de kijker 2010-2011 | Fotoarchief |

Voetbaltornooi

Op woensdag 7 mei 2014 trokken we met enkele bereidwillige leerlingen naar de voetbalvelden van Het Noorse te Kapellen. Het weer was erg wisselvallig, maar de moraal in de ploegjes zat goed. Onder de deelnemers hadden we drie ploegjes.

De eer van de eerstejaars werd verdedigd door Fletcher (1A1); Milen, Mo, Jordy en Melvin (1A2) en Toby (1A3). Dit ploegje werd bijgestaan door hun coach, mr. Quirijnen. Op één wedstrijd na konden ze altijd punten pakken voor het klassement. Vier wedstrijden werden verdiend gewonnen en ééntje eindigde op een gelijkspel. Uiteindelijk eindigden ze op een welverdiende tweede plaats in het klassement.

In de poule voor de leerlingen van het tweede jaar vonden we de kampioenen Milan, Matthias en Tibe (2A1) en Mark (2A2), bijgestaan door mr. De Bruyn als coach. Geen enkele ploeg kon voldoende weerstand bieden om deze jongens van de overwinning af te houden. Zes wedstrijden lang hielden ze het been stijf en klommen zo naar de top.

Bij de cadetten/scholieren gingen volgende vierde- en vijfdejaars aan het werk: Robbe en Yannis (K5HuWe), Yannis (5WeWi) en Benjamin en Oskar (4ASO Kalmthout). Dit ploegje werd gecoacht door mevr. Leys. Vijf wedstrijden stonden hen te wachten. Veel weerstand kwamen ze op hun pad niet tegen en ook deze jongens eindigden op een welverdiende eerste plaats in het klassement.

Proficiat aan alle deelnemers voor de geweldige prestatie.


Ide (2A3) ontwikkelt app

Ide Stessels gaat door naar de finale van de Samsung Innovation Challenge. Deze wedstrijd nodigt Belgische scholieren uit om na te denken over hoe zij graag willen leren. Als ervaringsdeskundige ontwikkelde Ide een app om kinderen met dyslexie te helpen. Om een tekst vlotter te verwerken, volstaat het om met je smartphone of tablet een foto te nemen van de tekst en deze door de app te laten voorlezen. Ook omgekeerd moet het mogelijk zijn een tekst voor te lezen die vervolgens op een ingesteld tempo wordt weergegeven zodat je met de cursor de tekst kan volgen. “Ik zou minder tijd verliezen door te proberen lezen en minder schrijffouten maken doordat ik de tekst kan dicteren” aldus Ide. Indien Ide de finale wint, stelt Samsung 20.000 euro ter beschikking om de app effectief te realiseren.

Meer informatie over de Samsung Innovation Challenge vind je hier.


Junior Journalist-wedstrijd 2014

Farah Boukhatem (1A3) en Aster Marcus (1A3) vielen in de prijzen van de Junior Journalist-wedstrijd. Als prijs kregen ze een tof boekenpakket.

De Junior Journalist-wedstrijd is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en wordt georganiseerd door het Davidsfonds. Dit jaar stond het hele gebeuren in het teken van 'oorlog en vrede'. Farah behaalde de eerste prijs en Aster de tweede prijs.

Meer informatie over de Junior Journalist-wedstrijd vind je hier.


De leraarskamer

Het atheneum Kapellen figureerde in de nieuwe Canvasreeks “De leraarskamer”. Vorig jaar werd op onze school een hele dag gefilmd. De opnames werden gebruikt voor sfeerbeelden tussen de getuigenissen.

De leraarskamer was een verhalenreeks op Canvas waarin gepensioneerde leraars en leraressen vertellen over hun beroep, hun school, hun onderwijsmethoden en de opvoeding van de kinderen. De reeks schetste de evolutie van het Vlaamse middelbare onderwijs van de jaren '50 tot nu.

Van de reeks is ook een boek verschenen.


Met School Olympics naar Londen

Dafina Ajdini (4HW) en mevr. Rombouts trokken op 4 augustus samen met 149 andere leerkrachten en leerlingen naar de Olympische Spelen in Londen. Ze waren er uitgenodigd door School Olympics, de vroegere actie Sport op School. De delegatie vertrok in de vroege uurtjes met de Olympic Train naar het walhalla van de sport en keerde tegen middernacht terug. Ondertussen zagen ze de gebroeders Borlee en Usain Bolt een ommetje lopen, pikten ze een handbalwedstrijd mee en zagen op groot scherm hoe Serena Williams Maria Sharapova afdroogde.

Met het bezoek aan Londen komt er, na 28 jaar, een einde aan de actie Sport op School.